Начало / Общество / Община Гулянци ще подпомага с топъл обяд крайно нуждаещите се през летните месеци

Община Гулянци ще подпомага с топъл обяд крайно нуждаещите се през летните месеци

Община Гулянци ще реализира проектно предложение по Операция тип 3 „Осигуряване на топъл обяд“, финансирана по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане, съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.

От 30 май до 10 юни Община Гулянци и Кметствата приемат заявления от кандидат потребители за ползване на социалната услуга „обществена трапезария” по проекта. От услугата могат да се възползват лица и семейства на месечно подпомагане по реда и условията на чл. 9 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане; лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, установено от съответната дирекция „Социално подпомагане“; самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии – за осигурителен стаж и възраст, за инвалидност, наследствени пенсии, пенсии, несвързани с трудова дейност, съобщават от пресцентъра на Община Гулянци.

Топлият обяд ще се предоставя на 150 лица в делничните дни за периода от 20.06.2016г. до 30.09.2016г. Безплатната храна – супа, основно ястие и хляб ще се приготвя в базата на Домашен социален патронаж гр. Гулянци.

През зимните месеци Община Гулянци реализира друг проект с подобна насоченост – „Обществена трапезария”. Така през последните две години, чрез застъпването на двата проекта, хората в нужда получават безплатна храна целогодишно.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...