Акценти
Начало / Култура / Община Гулянци реализира пореден проект по Оперативна програма „Административен капацитет”

Община Гулянци реализира пореден проект по Оперативна програма „Административен капацитет”

Гулянци

„Община Гулянци – ефективна администрация” е поредният проект, който местната власт реализира по Оперативна програма „Административен капацитет”. Начинанието се финансира от Европейския социален фонд със 79 239 лева, а срокът за изпълнение е 9 месеца. Дейностите по проекта трябва да приключат до 26 август 2014 г.

Общата цел е създаване на административна култура и методи, ориентирани към резултатите, както и въвеждането на стройна система за мониторинг и последваща оценка на изпълнението на общинската политика. Ще бъде подпомогната подготовката на административните структури на общинско ниво за качествено разработване и изпълнение на стратегически документи, които са съобразени с интересите на местните общности.

Цели се постигане на синхрон между разработваните на регионално/местно ниво документи, потребностите на местното население и националните/регионални приоритети и стратегии.

Очакваните резултати от реализирането на проекта са постигането на високо ниво на информираност на обществеността, относно общинските стратегии и план за развитие, както и постигане на прозрачност при действията на общинската администрация в процеса на тяхната реализация. Ще бъдат изготвени анализи, необходими за разработване на Общински план за развитие на община Гулянци за периода 2014 – 2020 г. година. Ще бъде разработен и приет Общински план за развитие на община Гулянци за периода 2014-2020 г., както и вътрешни правила за мониторинг и контрол на реализирането на общинския план за развитие и изпълнението на общинските политики.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...