Акценти
Начало / Последни новини / Общината приключва ремонта на съблекалните на стадион „Плевен”

Общината приключва ремонта на съблекалните на стадион „Плевен”

41 500 лв. е отделила Община Плевен за ремонт на покривната конструкция над съблекалните и другите помещения на  стадион „Плевен”, за да спрат течовете и помещенията да добият по-приветлив вид. Ремонтът се очаква да приключи следващата седмица. Това ще позволи през пролетния полусезон футболния „Спартак” да провежда срещите си на стадиона в Плевен, а не да ходи в Ловеч.

Бъдещето пред ОФК „Спартак” обаче е неясно, каза кметът Георг Спартански, имайки предвид неяснотата около финансирането на клуба. Той подчерта, че не може да бъде безразличен какво се случва с парите на плевенските данъкоплатци, които Община Плевен, след решение на Общинския съвет, дава в подкрепа на клуба.

„За пореден път ще си кажа мнението, че различните ръководства през годините не можаха да си осигурят финансова стабилност, която да гарантира съществуването на клуба във високите нива. Това не може да се случи без един или няколко сериозни финансови източника”, изтъкна Спартански.

Той припомни, че миналата година с решение на Общинския съвет са гласувани и изплатени 195 000 лв.  за ОФК „Спартак Плевен” и ФК „Вихър” – Славяново, като 130 000 са за плевенския клуб, а 65 000 лв. за клуба в Славяново.

Кметът припомни, че ОФК „Спартак” ползва безвъзмездно стадион „Спартак”, като разходите за ток, вода са за сметка на общинския бюджет. Със съдействие на Общината е сключен и 5-годишен договор с „Ефбет” на стойност 400 000 лв., в който влизат екипи за отбора, топки и изчистване на редица задължения на клуба.

„При положение, че даваме близо 200 000 лв. за двата клуба, че даваме безвъзмездно базата за ползване, поемаме консумативите и без да ни е задължение осигуряваме спонсорски средства, кога самият клуб и неговото ръководство ще направи финансова програма с приходи и разходи. За да се знае на 1 януари с колко пари започват, за какво ще ги харчат и на какви приходи разчитат. Ако няма тази яснота, очевидно нещата са мъртво родени”, каза Георг Спартански, като ясно заяви, че, ако не бъде приет новият бюджет на Община Плевен, и отпусканите досега средства няма да ги има.

Снимка: Емил Маринов

 

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...