Акценти
Начало / Икономика / Общината отново вади на търг триетажната вила в Кайлъка

Общината отново вади на търг триетажната вила в Кайлъка

язовир кайлъка

Триетажната вила на Община Плевен в парк Кайлъка отново ще бъде предложена за продажба  чрез публичен търг с тайно наддаване, ако предложението на кмета проф. Димитър Стойков бъде прието на предстоящата сесия на Общинския съвет идния четвъртък.

На заседанието си в края на месец август миналата година съветниците решиха да обявят на публичен търг този имот, чиято пазарна оценка тогава беше 600 хиляди лева без ДДС. Новата пазарна оценка сега е намалена на 401 000 лв.

Постройката, със застроена площ 341 кв.м.  се намира на около 500 метра от дигата на язовира в парка и е с класическа конструкция.

На първия и втория етаж има по четири стаи за гости, апартамент, две банкетни зали, голяма тераса, кухня, санитарни помещения. Третият етаж е с две стаи за гости и два апартамента. От северната страна на вилата е развито външно стълбище за достъп  до етажите.

Общото състояние на сградата е добро, но е нужен ремонт и иновации, смятат специалистите. Водопроводът и елинсталацията се нуждаят от частична подмяна.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...