Начало / Общество / Общината започна активна работа за почистване и облагородяване на „Кайлъка“

Общината започна активна работа за почистване и облагородяване на „Кайлъка“

Само дни след като Община Плевен отново стана стопанин на централната част от парк „Кайлъка”, работници на „Паркстрой” вече активно работят за нейното почистване и облагородяване. Днес кметът Георг Спартански лично се убеди в напредването на дейностите.

Видими са резултатите от първата уборка на  тревните площи и кошчетата за смет, при която са събрани и извозени над 70 чувала с различни отпадъци, по информация на управителя на „Паркстрой” Дамянка Владимирова. През зимния сезон уборки ще се извършват всеки петък и понеделник.

 В момента се работи по прочистване на подрасти и премахване на сухи и паднали клони  от лявата страна на централния вход в парка.  За по-малко от седмица работниците на общинското дружество са премахнали ненужните израстъци от Моста до ресторант „Пещерата”. Успоредно с това се извършват и курсове за извозване на клоните и изрязаните храсти до Регионалното депо за отпадъци, констатира кметът.

Предстои прочистване на храстовата растителност и от дясната страна на входа, със затопляне на времето ще бъдат ремонтирани и освежени детските площадки в парка, ремонт ще бъде направен и на алейните настилки и осветление, на пейките, масите и перголите. За по-голяма безопасност ще бъдат поставени и над 70 допълнителни пътни знаци по шосето за автомобили в защитената местност.

И в делничния ден мнозина плевенчани се разхождаха или спортуваха в парка. Надеждата на кмета Георг Спартански е резултатите от дейностите по почистване и освежаване на най-оживената част от „Кайлъка” да провокират във всички посетители отговорно отношение към опазване на чистотата, природата и целостта на изградените съоръжения.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...