Акценти
Начало / Любопитно / Общинари от Гулянци изработиха украса за 15-метрова коледна елха

Общинари от Гулянци изработиха украса за 15-метрова коледна елха

Gul

Елхата на Гулянци блесна вчера в центъра на града, информират от пресцентъра на Общината. Коледно-новогодишните празници стартираха с пъстър празник, в който се включиха малки и големи. Кмета на общината Лъчезар Яков поздрави съгражданите си и им пожела преди всичко здраве, хармония и топлина в домовете и сбъднати мечти.

Коледни песни изпълниха децата от колективите при читалище „П. Р. Славейков”. Концертът завършва с кръшно хоро и заря.

Елхата в центъра на Гулянци е на 30 години. Посадена е през 1974 година, когато селцето е обявено за град. 15-метровото дърво е символ на Коледно–новогодишните празници повече от десетилетие. Тази година за украсата на елхата са използвани 140 метра светещи гирлянди, десетки златни и червени топки, 30 червени панделки, изработени от служителите на общинска администрация с вярването, че когато нещо е направено с ръце и сърце, носи добър късмет, поясняват от Общината.

На 27 декември жителите и гостите на Гулянци отново ще се съберат под елхата в очакване на Дядо Коледа. Читалището подготвя за този ден още по-разнообразна програма, организаторите са предвидили и много изненади.

gul1

Прочетете също:

Ден на дъвката е днес

На 23 септември през 1848 г. американецът Джон Къртис произвежда в дома си бонбон от ...