Акценти
Начало / Образование / Обучиха педагогически специалисти от Община Долна Митрополия по проект

Обучиха педагогически специалисти от Община Долна Митрополия по проект

обучение Долна Митрополия

Три обучения за педагогическите специалисти от Основно училище „Христо Смирненски“  – село Ореховица, и Основно училище „Св. св. Кирил и Методий“ – село Ставерци  се състояха по проекта „Заедно за по – добро бъдеще“, информират от пресцентъра на Община Долна Митрополия. Целта на дейностите е повишаване на квалификация и компетенциите на специалистите от двете учебни заведения за реализиране на успешен модел и работа за интеграция на ученици от етнически малцинства.

Проектът се финансира от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства”, съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Обучение Долна Митрополия

Обученията се в град Априлци, в село Арбанаси и в парк Кайлъка в Плевен от доцент Янка Тоцева и Елена Витанова – Главен експерт в МОН. Основните теми, които бяха застъпени в обученията, са “Подходи и методи за работа в мултикултурна среда“, „Трудности в процеса на обучение в разноетническа среда. Причини, симптоми, проблеми при обучението, помощ“, „Интеркултурна сензитивност и толерантност“, „Етнически предразсъдъци и стериотипи в образователния процес“ и др.

Предстои провеждане на още три изнесени обучения за педагогическите специалисти.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...