Акценти
Начало / Общество / Обучителен семинар по пътната безопасност ще се проведе в  Плевен

Обучителен семинар по пътната безопасност ще се проведе в  Плевен

„Най-добри практики в пътната безопасност” е темата на семинара, който ще се проведе на 20 февруари в Плевен. Организатори са Община Плевен и представители на неправителствени организации. Целта на семинара е да се повиши капацитетът на експертите по пътна безопасност при управление и анализ на трафика, както и да се създаде ефективна организация по безопасно движение по пътищата.

Обучението ще е с фокус градска мобилност, безопасна инфраструктура, нормативната уредба, стандарти и тяхното приложение, обясниха от Община Плевен. Лектори ще бъдат Силвия Чакърова и Васил Маджирски от Съюза на урбанистите в България, Диана Русинова – Мехмедали от Обществения съвет по пътна безопасност, Владимир Бянов, одитор по пътна безопасност, Методий Стелиянов от Института за пътна безопасност. Основната задача е да се разширят знанията и практическите умения за ползване инструментите за управление на риска от пътнотранспортни произшествия.

Форумът ще бъде открит от кмета на Община Плевен Георг Спартански. Покани са изпратени до  кметовете на областните градове, както и до кметовете на общините в област Плевен.

Семинарът ще бъде открит в 10 часа, на 20 февруари 2019 г., сряда, в зала „Гена Димитрова” в сградата на РБ „Хр. Смирненски”.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...