Акценти
Начало / Общество / Обсъждат възможности за работа в България с българите в Бостън

Обсъждат възможности за работа в България с българите в Бостън

1546453_514320025349651_1123678158_n

Българите в Бостън ще обсъждат възможности за работа в България. Срещата ще се състои днес от 18 часа в Хотел „Холидей Ин – Бостън”. Изявата се организира от Българска агенция за инвестиции и е 13-тата по ред информационна кампания сред българите в чужбина с цел популяризиране на инвестиционния климат и връщане на нашите емигранти и учещи в чужбина български студенти в България. Дейностите са по проекта „Популяризиране на предимствата за инвестиране в България”, осъществяван с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика”.

Преди това успешно и при висок интерес са преминали срещите, организирани с български студенти и бизнесмени в Мадрид, Париж, Лондон, Брюксел, Амстердам, Берлин, Виена, Москва, Тел Авив, Инстанбул, Ню Йорк, Чикаго. Всяка среща носи своите емоции, въпроси, надежди, очаквания, радост и вълнение за българите зад граница, че българската държава търси връзка с тях. Но тези срещи са важни, и защото поставят въпроси, препоръки, установяват много контакти и показват, че българските институции могат да работят в отличен синхрон, обединени от светла кауза, коментират организаторите.

Българска агенция за инвестиции, Агенция по заетостта, българските Посолства и Службите по търговско-икономически въпроси към посолствата в тринадесет държави по цял свят работят по стратегическия за държавата проблем – връщане на националното богатство в България. Или по-скоро – поставиха началото за бъдещи обединени действия за връщане на младите българи в Родината.

Срещата в Бостън ще е с експерти от България. Ще бъдат обсъдени възможности за работа в България, перспективи за стартиране на собствен бизнес за млади предприемачи, ще бъде споделен опит и ще се инициират дискусии и отговори на въпроси относно перспективите за привличане на младите и образовани хора в Родината.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...