Акценти
Начало / Общество / Обстановката в Кнежа е спокойна, въпреки студа

Обстановката в Кнежа е спокойна, въпреки студа

Всички пътища в община Кнежа са проходими при зимни условия, а учебният процес в училищата не е нарушен. За това съобщи във фейсбук кметът на Кнежа Илийчо Лачовски. „За поредна година нашият град стана популярен с ниските температури. В момента всички пътища са проходими при зимни условия. Регулярно се опесъчават заледени участъци на по-големите улици, с цел да се избегнат произшествия. При влошаване на обстановката и последващ снеговалеж имаме техническа готовност да отреагираме своевременно.  Моля собствениците на сгради да огледат внимателно за ледени висулки и надвиснал мокър сняг, който може да бъде опасен.
Ежедневно се извършват замервания на температурите в училища и детски градини. До този момент температурните стойности във всички заведения са в норма, като средната температура в училищата варира между +19 и +21 градуса, а в детските градини – +20 и +24 градуса“, обяснява още той.
Лачовски допълва, че се очаква понижение на температурата, което може технически да възпрепятства нормално извозване на учениците от и към общината. За целта е уведомил всички директори на учебните заведения, че самостоятелно могат да вземат решения за отлагане началния час на занятията, както и да намалят учебните часове.
Ниските температури могат да повлияят и на нормалния график на сметоизвозването, предупреждава още кметът.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...