Акценти
Начало / Крими / Образуваха досъдебно производство след сбиването и стрелбата пред оръжейния магазин в Плевен

Образуваха досъдебно производство след сбиването и стрелбата пред оръжейния магазин в Плевен

Досъдебно производство за хулиганство е образувано в плевенското Второ Районно управление „Полиция“ след стрелбатапред оръжеен магазин в центъра на града. Вчера в 12.15 часа в полицията е постъпил сигнал, че в оръжеен магазин на булевард „Данаил Попов“ е възникнал скандал между мъже. Изпратените на място служители на реда установили, че има сбиване между 43-годишен плевенчанин и 27-годишен от Бургас. За да разреши конфликта, 27-годишният извадил законно притежаван газов пистолет и произвел два изстрела с халосни патрони по опонента си.

Вследствие на побоя и двамата мъже са получили разкъсно-контузни рани по главите. Това наложило да бъдат прегледани от лекари в Спешна помощ. Оказана им е медицинска помощ и по-късно са освободени, без опасност за живота. При огледа на местопрестъплението е установено, че са нанесени материални щети на оръжейния магазин.

По-късно в полицията се изяснило, че и двамата участници в сбиването са криминално проявени – плевенчанинът има в биографията си 7 регистрации за хулиганство, изнудване, грабеж и причиняване на телесни повреди, а другият има две регистрации в полицията за кражба и използване на неистински документ. За престъпление по чл. 325, ал.1 от НК работата продължава. Уведомена е прокуратурата.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...