Акценти
Начало / Крими / Образуваха бързо производство срещу сириец и помощника му, напуснали нелегално границата

Образуваха бързо производство срещу сириец и помощника му, напуснали нелегално границата

VSS

Районна прокуратура град Никопол е образувала бързо производство срещу А.. М. Х., роден през 1985 г. в град Алмаабада, Република Сирия, затова, че на 17 март в град Никопол излязъл с ферибота през границата на страната без разрешение на съответните органи, информират от пресцентъра на Окръжна прокуратура – Плевен. Настоящият адрес на сириеца е с. Пъстрогор, Община Свиленград, област Хасково.

Бързото производство е и срещу срещу Д. Г. Ф.,  роден през 1963 г. от град Трявна, затова, че превел сириеца през границата чрез лек автомобил „Ауди 100”. Престъплението е извършено, като сирийският гражданин се е укрил на мястото на резервната гума в лекия автомобил „Ауди 100”, управляван от Ф. Двамата са задържани от румънските гранични власти, които са предали двете лица и автомобила на българските гранични власти. Иззет е лекият автомобил.

Двете лица са задържани за 24 часа по ЗМВР. Предстои привличането им като обвиняеми по делото и задържането им за 72 часа от РП Никопол. Действията по разследването продължават.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...