Акценти
Начало / Икономика / Обновяват базата на Домашния социален патронаж в Гулянци

Обновяват базата на Домашния социален патронаж в Гулянци

По проект на стойност близо 28 000 лева Община Гулянци ще модернизира  кухненското оборудване и обзавеждане на Домашния социален патронаж в града. Основна част от средствата се осигуряват от  фонд „Социална закрила”, а само 10% са общински средства, вложени в реконструкция и ремонт, уточниха от общинската администрация. По проекта ще бъдат закупени  професионални печка и пекарна, хладилник, скара, котлон за казани, работни маси, аспиратор и други специализирани кухненски  уреди. С подмяната на наличното морално остаряло кухненско оборудване потребителите на „домашен социален патронаж” и на услугата „обществена трапезария” от всички 12 населени места на територията на община Гулянци ще получат услуга с по-добро качество и по-ниска себестойност, подчертаха от Община Гулянци.

Домашният социален патронаж в Гулянц обслужва 12-те населени места на общината. Потребителите получават за обяд – супа, основно ястие, десерт и хляб за шест дни в седмицата. Персоналът в патронажа е високо квалифициран и с дългогодишен опит в предоставянето на социалните услуги.

Капацитетът на ДСП Гулянци е 300 места. Броят на желаещите да ползват тази услуга непрекъснато се увеличава и в момента се работи над капацитета, като броя на обслужваните лица е 455, от които 305 – абонати на Домашен социален патронаж и 150 лица –  по проект „Топъл обяд в Община Гулянци 2016”

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...