Акценти
Начало / Образование / Обновено крило на ОДЗ „Снежанка” беше открито днес

Обновено крило на ОДЗ „Снежанка” беше открито днес

ОДЗ "Снежанка"

Напълно обновен корпус  на ОДЗ „Снежанка” в Плевен, в който са настанени две нови групи за 50 деца, беше открито днес от кмета проф. Димитър Стойков. Ремонтът на блок „Д” в детската градина беше извършен по проект „Днес инвестираме в бъдещето на децата”. В резултат са обособени помещения за индивидуална и за групова работа на специалистите с децата и родители, които имат влошен социален статус.

След това разширение, нашата градина вече има осем групи и 218 деца. Увеличен е и екипът на градината, като във всяка група има назначен по един нов колега, каза при откриването на обновения корпус директорката на градината Людмила Гатева.

ОДЗ "Снежанка"

Кметът проф. Димитър Стойков подчерта, че този ремонт е началото на изграждане на детски градини в Плевен – нещо, което не се е случвало през последните 14 години.

Общата сума на проекта „Днес инвестираме в бъдещето на децата си” е  1 млн. 600 хил., осигурени по проект „Социално включване”, като 160 000 лв. е собственото участие на Община Плевен. По същия проект е изграден и Център за ранна интервенция на увреждания при децата в Градската градина, който предстои да бъде открит.

На празника в ОДЗ „Снежанка“ днес присъстваха депутати, представители на областната и общинската администрация, общински съветници.

ОДЗ "СНежанка"

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...