Начало / Здравеопазване / Обновена физиотерапия на ДКЦ ІІІ-Плевен беше открита днес

Обновена физиотерапия на ДКЦ ІІІ-Плевен беше открита днес

С водосвет на Еньовден в ДКЦ ІІІ в Плевен беше открита обновената зала за електротерапия в отделението за физиотерапия. В нея се намират пет процедурни кабини, като в четири от тях има новозакупена апаратура. При голяма натовареност те позволяват провеждане на процедури на двама пациенти едноврменно. Особено ценна придобивка е новият артромот за развиджване на колянна и тазобедрена става, който е един от малкото в Плевен.

IMG_1214физиотерапия нов апарат

Общо инвестицията за  реновирането на залата и новата апаратура е 25 хил. лева, каза директорът на ДКЦ ІІІ д-р Валерий Желязков. Той подчерта, че обновлението е станало възможно благодарение предложението на Община Плевен и последвалото решение на Общинския съвет дивидентът на ДКЦ-та остава за тях за инвестиции.

Между 140 и 220 пациенти на месец обслужва физиотерапията на ДКЦ ІІІ.

На откриването днес присъства кметът на Община Плевен проф. Димитър Стойков и ресорният зам.-кмет Дамянка Владимирова. „Здравеопазването не трябва да търси печалба, а трябва да инвестира в нова техника. Тази инвестиция се връща стократно. Прогресът в съвременната медицина се дължи  на новата, модерна апаратура, с която работят добре подготвени и можещи специалисти и това носи възвръщаемост”, каза при откриването проф. Стойков. Той призова ръководствата на двете ДКЦ-та в Плевен да продължат да инвестират в нова апаратура и ремонти, за да бъдат конкурентни на пазара на здравни грижи. Кметът заяви, че и в бъдеще Общината ще оставя дивидентите в полза на двете ДКЦ-та за инвестиции.

 

IMG_1213физиотерапия

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...