Акценти
Начало / Общество / Област Плевен и окръг Телеорман подписаха спогодба за сътрудничество

Област Плевен и окръг Телеорман подписаха спогодба за сътрудничество

среща област

Спогодба за сътрудничество бе подписана между окръг Телеорман, Румъния и област Плевен, с цел установяване на сътрудничество в областите: инфраструктура, информационни технологии и комуникации, икономическо и социално развитие, извънредни ситуации, култура и туризъм, административни и социални/ санитарни услуги. Двете страни ще си сътрудничат и в областите образование и опазване на околната среда в съответствие с приоритетите на Интеррег V-А Румъния – България 2014-2020 г. и следвайки разпоредбите на своите национални законодателства. За това информират от пресцентъра на Областна администрация – Плевен.

На работната среща в Окръжен съвет Телеорман бяха представени проектните предложения на Областна администрация – Плевен по Програмата за трансгранично сътрудничество Интеррег V-A Румъния – България 2014-2020 г. В срок до 15 май т.г. следва да бъдат уточнени първите проектни предложения за рехабилитация на пътна инфраструктура, с които ще се кандидатства по Програмата.

На срещата присъстваха зам.-областният управител арх. Бойко Балтаков,  председателят на Окръжния съвет Телеорман  Адриан Гъдя, както и български и румънски експерти.

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...