Акценти
Начало / Икономика / Областният ще участва в заседание за разработване на Програмата за развитие на селските райони

Областният ще участва в заседание за разработване на Програмата за развитие на селските райони

Областният управител на област Плевен Илиян Йончев ще участва в Третото заседание на Тематичната работна група за разработване на Програма за развитие на селските райони 2014 – 2020 год. Тя ще се проведе на 2 август в столицата, уточняват от пресцентъра на администрацията.

Заседанието ще бъде открито от зам.-министъра на земеделието и храните Явор Гечев, който е и председател на работната група. По време на срещата ще се представят основните моменти от анализа и стратегията на Програмата за развитие на селските райони за новия програмен период.  Ще се дискутират нуждите и възможностите за финансиране на селските райони.

По-рано зам.-министър Гечев заяви, че в новия програмен период ще се работи по конкретни приоритети като зеленчукопроизводство, животновъдство, производство на плодове и десертно грозде, пчеларство и билкарство. Той изтъкна като основен акцент и изграждането на напоителни системи и съоръжения, които ще бъдат в основната на интензивното земеделие. Целта пред България през следващите години ще е стремеж към ефективно усвояване на средствата по програмата, с което да се достигне до реално повишение на брутния вътрешен продукт от селско стопанство.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...