Начало / Общество / Областният управител на Плевен се включи в честванията за празника на Кнежа 

Областният управител на Плевен се включи в честванията за празника на Кнежа 

Областният управител на Плевен Ралица Добрева се включи в тържествата по повод 72-ата годишнина от обявяването на Кнежа за град. Събитието уважиха също председателят на Народното събрание Цецка Цачева и народният представител Владислав Николов.

Тържеството по повод празника на Кнежа започна с тържествено издигане на церемония по издигане на знамената на Република България, Община Кнежа и Европейския съюз и шествие до Паметника на загиналите във войните местни герои, където бяха поднесени венци и цветя. „Този ден е повод за равносметка и израз на признание и уважение към нашите предци. Вярвам, че с обединени усилия можем да променим облика на Кнежа. Вече активно работим за това всеки от вас, скъпи съграждани, да бъде горд от това, че живее в красив и плодороден край с традиции и амбиции за бъдещето. Бъдете граждани със самочувствие и увереност”, каза в празничното си слово кметът на Кнежа Илийчо Лачовски.

празник Кнежа

По повод празника на града областният управител на Плевен Ралица Добрева връчи поздравителен адрес на кмета на Кнежа Илийчо Лачовски. „Общински център с богата история и културно – историческо наследство, запазени национални традиции, активен духовен живот и водещи позиции в сектор земеделие, Кнежа допълва облика на Област Плевен, придавайки му характер и автентичност”, се казва в поздравителния адрес от госпожа Добрева. В него се посочва още, че силното желание за икономическо развитие, за постигането на европейска визия на града и по – висок жизнен стандарт за неговите жители са основните направления, обединяващи усилията на местна власт, държава и гражданско общество, резултатите от които много скоро ще станат факт.

Празникът продължи с прекрасните изпълнения на група за перкусии.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...