Начало / Образование / Областният управител на Плевен Ралица Добрева се срещна с ученици от Левски

Областният управител на Плевен Ралица Добрева се срещна с ученици от Левски

Как работят националните държавни институции и европейските бе тема на срещата на областния управител на област Плевен Ралица Добрева с ученици от десети и дванадесети клас от училище „Крум Попов” град Левски.

Ралица Добрева запозна учениците с функциите на областния управител и администрацията, която е на негово подчинение. „Като Областен управител поддържам непрекъсната връзка с общините, държавните институции и различните министерства с оглед изпълнение на отговорностите, с които съм натоварена. Опазването на живота и здравето на хората, разбира се е приоритет, затова особено внимание се отделя на превенцията за недопускане на кризисни ситуации, свързани със заболявания по хора и животни, бедствено положение поради наводнение, снеговалеж и поледици и др.”, каза Областният управител на Плевен. Ралица Добрева допълни, че опазването на държавната собственост, стриктното спазване на българското законодателство и отстояването на държавните интереси са основни приоритети в работата на Областния управител.

Младежите проявиха интерес и към провежданата от Областния управител политика на кандидатстване за европейско финансиране. Александър Костов –гл. експерт Дирекция АКРРДС представи накратко проектната работа на Областна администрация по програмата за Трансгранично сътрудничество Интреррег Румъния-България, обвързана с античния град Улпия Ескус и парк Кайлъка.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...