Начало / Общество / Областният управител на Плевен призова към съзидание, а не към разруха

Областният управител на Плевен призова към съзидание, а не към разруха

За пореден път вандали посегнаха на паметниците в парк „Кайлъка”. Отново жертва на липсата на уважение към историята и личността станаха паметника на Иван Винаров и паметната плоча на изгорените евреи през 1943-та година.

„Подобни прояви са израз не само на агресия и нетърпимост. Те дават изява на ниската личностна самооценка, защото само човек, който не цени историята и приноса на своите предци за развитието на Плевен, може да извърши подобен вандалски акт”, коментира случилото се областният управител Мирослав Петров.

Той разпореди да бъде направен щателен оглед на парка с цел установяване на всички посегателства в  него.

 „Няма да оставим нещата така. Търсим варианти за почистване на поруганите паметници. Грижата ми, като областен управител, за парк „Кайлъка” винаги е имала своето приоритетно значение, защото той е истинско природно богатство за Плевен и региона. Бих искал, обаче да призова и всички хора да се отнасят с нужното уважение към това, което имаме  и към усилията, които полагаме за неговото опазване. Нека енергията ни бъде насочена към съзидание, а не към разруха”, призова областният управител на Плевен.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...