Акценти
Начало / На фокус / Областният управител на Плевен награди отличени ученици от Съюза на математиците (снимки)

Областният управител на Плевен награди отличени ученици от Съюза на математиците (снимки)

Областният управител на Плевен Ралица Добрева връчи наградите на отличени ученици на традиционната церемония за закриване на състезателната година, организирана от Съюз на математиците – секция Плевен. Тя се проведе в двора на Регионалния исторически музей в Плевен, където редом с гордите родители, бяха преподаватели, директори на учебни заведения, а сред официалните гости бе и началникът на отдел „Образование“ в Община Плевен Йонита Иванова.

Тържеството откри председателят на Съюза на математиците в Плевен – Диана Данова. „Ние знаем, че науката е слънце. Затова не броим годините – броим слънчогледите. Вие, скъпи деца и млади хора, вие сте слънчогледите, вторачили своя любопитен поглед в науката“, каза в своето приветствие Диана Данова.

награди съюз математици

Поздравителен адрес по повод 55 –та годишнина от създаване на Съюза на математиците в Плевен беше изпратил председателят на Народното събрание Цецка Цачева. „От сърце поздравявам всички талантливи плевенски математици и техните преподаватели. Всички вие действително заслужавате нашето признание и дълбока благодарност. Защото завоюваните през всичките тези 55 години многобройни отличия на нашите математици, информатици и лингвисти отдавна са емблема не само за нашия град, но и за цяла България. Всичко това се дължи на таланта на момчетата и момичетата, на усилията и всеотдайността на техните преподаватели. Искам да ви уверя в своята безрезервна подкрепа и съпричастност към активните усилия, които влагате за развитието на математическата наука и на образованието по математика в нашия град. Защото упоритият труд, стремежът към знания и любовта към науката трябва да се насърчават“, гласеше част от поздрава на г-жа Цачева.

Ралица Добрева Диана Данова

„Удоволствие за мен е днес да съм тук – сред вас, защото насреща си виждам доброто бъдеще на Плевен, Плевенска област и страната. Само уверени млади хора, готови да премерят знания и имащи куража да заявят себе си и своите стремежи по ясен и категоричен начин, имат потенциала да градят успешния имидж на държавата. Запазете куража и развивайте креативността и аналитичното си мислене“, пожела от своя страна областният управител на Плевен Ралица Добрева. Тя връчи на председателя на Плевенската секция на съюза на математиците Диана Данова почетен плакет на областния управител.

награди съюз математици 6

След официалните приветствия започна и веселата част на церемонията. На откритата сцена в музея се проведе концерт, посветен на 55–та годишнина от създаване на Съюза на математиците и 15-ия рожден ден на Школа за музикално и танцово изкуство към НЧ „Развитие – 1998”. Малчугани от четири детски градини – ОДЗ „Зорница“, ЦДГ „Кокиче“, ОДЗ „Трети март“ и ЦДГ „Слънце“, всички възпитаници на Школата, показаха своите танцови умения и заслужено получиха множество аплодисменти от публиката.

награди съюз математици 5

След това своите награди получиха 93-ма ученици от училища в Плевен и региона за отлично представяне в областта на математиката, информатиката и математическата лингвистика. Награди получиха и отличените ученици в творческия конкурс „Учителят до мен”. Списък с имената на отличените ученици може да видите ТУК.

Следваща Предишна
награди съюз математици 4
награди съюз математици 3
награди съюз математици 2
награди съюз математици 7
награди съюз математици 9
награди съюз математици 10
награди съюз математици 11
награди съюз математици 1
Следваща Предишна

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...