Акценти
Начало / Общество / Областният управител Илиян Йончев е поел ангажимен да присъства на заседание на комисията по заетост в Белене

Областният управител Илиян Йончев е поел ангажимен да присъства на заседание на комисията по заетост в Белене

Продължава обиколката на областния управител Илиян Йончев в общините от региона, за да се запознае на място с проблемите им. Поредната посетена община е Белене, където Йончев се е срещнал с в.и.д. кмет Момчил Спасов. С Момчил Спасов заедно сме работили в Комисията по усвояване на европейски фондове към Националното сдружение на общините – аз като общински съветник, а той като заместник председател на сдружението, сподели Илиян Йончев. Той се запозна с проектите, които са одобрени и предстои да бъдат изпълнявани. При пешеходната обиколка областният управител не скри впечатлението си от поддържането на града чист, за което се грижи самостоятелна общинска структура.

ПРед областния управител кметът Момчил Спасов е настоял Военния клуб в Белене да  бъде предоставен на Общината, тъй като от доста време не се ползва. Постъпки по въпроса са направени, но чак сега е изпратен документ, че обектът е с отпаднала необходимост, информираха от администрацията. Общината проявява интерес и към неизползваното помощно стопанство на полицията.

Не бе подмината и темата с безработицата. Притесненията на местната управа са за трите проекта за безработни, които приключват. Областният управител пое ангажимент лично да присъства на предстоящото заседание на Областната комисия по заетост. Момчил Спасов сподели и за намерението да открият Център за обществена подкрепа. Още миналата година са изпратили писмо до Регионалната дирекция за социално подпомагане за финансиране, но отговорът е, че не са предвидени средства в бюджета. От общинската администрация настояват това да бъде направено за следващата година.

Местната управа се надява да ремонтира някои улици чрез Програмата за развитие на селските райони. За 2 август 2013 г е предвидено да се проведе трето заседание на тематичната работна група за разработване на програмата за новия период 2014 – 2020 г, на което Илиян Йончев и Момчил Спасов отново ще работят заедно – единият като областен управител, другия – като представител на НСОРБ.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...

Един коментар

  1. Смешник и то голям е Областния