Акценти
Начало / Общество / Областният на Плевен провери на място ситуацията, предизвикана от  закъсал румънски ТИР край Славяново

Областният на Плевен провери на място ситуацията, предизвикана от  закъсал румънски ТИР край Славяново

ТИР с румънска регистрация спря временно движението по главен път Е79 на 67-мия километър преди Славяново по посока Русе. Областният управител Мирослав Петров отиде на място, за да се информира за ситуацията. Стана ясно, че причина за ПТП-то са износените гуми, с които се е движил тежкотоварният автомобил. Шофьорът не е успял да го овладее, камионът се завъртял и е запречил пътя. И в двете посоки на движение са се образували колони от десетки коли и камиони. От полицията информираха, че движението ще бъде възстановено скоро.

Пътищата на територията на област Плевен са проходими при зимни услови. Заедно с директора на областно пътно управление инж. Иво Денчев и директора на ОД на МВР комисар Красимир Начев областният управител Мирослав Петров извърши изненадваща проверка на работата на почистващите фирми. Проверката показа, че пътищата се почистват и опесъчават на задоволително ниво. Само в района на инцидента с румънския ТИР работеха три опесъчаващи автомобила, които обезпечаваха нормалното състояние на пътя при зимни условия.

Проверката бе предшествана от спешна среща в кабинета на областния управител Мирослав Петров с директора на областно пътно управление инж. Иво Денчев и директора на ОД на МВР комисар Красимир Начев. На нея присъстваха още зам.-кметът на Община Плевен арх. Невяна Иванчева и зам.-областният управител д-р Красимир Трифонов.

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...