Акценти
Начало / Общество / Областният даде висока оценка на работата на институциите и местните власти в тежката ситуация от вчерашния ден

Областният даде висока оценка на работата на институциите и местните власти в тежката ситуация от вчерашния ден

 

„Ситуацията в Плевенска област се нормализира. Пътят Плевен – Ловеч е отворен за движение. След частичния разлив на яз. Николаево V вече няма опасност от приливна вълна. На територията на цялата област електрозахранването е възстановено. Предстои оглед на щетите в най-пострадалите общини – Левски и Долна Митрополия.”. Така областният управител на Плевен Мирослав Петров обобщи ситуацията към момента.  Той уточни, че в рамките на днешния ден в областна администрация ще се проведе работна среща с кметовете на двете общини – Поля Цоновска и Любка Александрова, на която те ще получат логистична подкрепа при описването на нанесените щети и ангажираност от страна на държавата за тяхното възстановяване.

„С оглед напрегнатата ситуация от изминалия ден институциите действаха много адекватно и с добра комуникация помежду си. Бяха взети адекватни превантивни мерки и добри решения, за да не се допусне ескалиране на напрежението сред гражданите и бедствено положение в Областта”, каза областният управител на Плевен Мирослав Петров.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...