Акценти
Начало / Общество / Областната дирекция на ДФ „Земеделие“ приема заявления за контрол на почвени неприятели по картофите

Областната дирекция на ДФ „Земеделие“ приема заявления за контрол на почвени неприятели по картофите

От 11 април до 13 май земеделските стопани, отглеждащи картофи, могат да подават заявления за участие в Схемата за държавна помощ за компенсиране на разходите на земеделски стопани за закупуване на продукти за растителна защита за контрол на почвени неприятели по картофите, съобщават от Държавен фонд „Земеделие“. Дейностите са в изпълнение на мерките от Националната програма от мерки за контрол на почвени неприятели по картофите от сем. Телени червеи (Elateridae). Финансовият ресурс по схемата e 1 млн. лева.

Заявленията се подават в областните дирекции на Държавен фонд „Земеделие“. В срок до 20 юни земеделските стопани трябва да представят отчетни документи за закупените и приложени продукти за растителна защита за предотвратяване на разпространението и унищожаване на нашествието от почвени вредители по картофите от сем. Телени червеи.

Срокът за сключване на договори и изплащане на помощта е до 15 юли 2016 г. Допълнителна информация можете да намерите на сайта на ДФ „Земеделие“.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...