Акценти
Начало / Икономика / Областен форум в Плевен ще разисква перспективите пред пенсионерския труд и трудовата миграция

Областен форум в Плевен ще разисква перспективите пред пенсионерския труд и трудовата миграция

Институтът за регионални и международни изследвания (ИРМИ) организира в Плевен втория областен форум по проект „Овластяване на местните бизнес общности за мобилизиране на човешки потенциал“. Форумът „Перспективи пред пенсионерския труд и трудова миграция в Област Плевен“ ще се проведе на 7 и 8 февруари 2020 г. в зала „Ротари“, хотел „Ростов“. Откриването е от 13.00 часа на 7 февруари.

По време на форума ще бъде  разгледано учението и работата през целия живот, обществените нагласи към възрастта, перспективите пред пенсионерския труд, готовността на бизнеса да използва труда на пенсионерите, насърчаването на икономическия принос на пенсионерите, както и факторите, възможностите, икономическите и социалните последици за областта от трудовата миграция.

Участниците във форума са представители на бизнеса, НПО, синдикатите, Търговско-промишлената палата, Стопанската камара, пенсионерски организации, местни сдружения и съюзи, местни администрации, академични среди и др. от област Плевен. Лекторите са изявени експерти и академици в областта на трудовите политики.

Форумът ще бъде открит от кмета на Плевен Георг Спартански и от председателя на УС на ИРМИ доц. Огнян Минчев.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...