Акценти
Начало / Крими / Обвиниха посредничка на недвижими имоти за измами при покупко-продажба на жилища

Обвиниха посредничка на недвижими имоти за измами при покупко-продажба на жилища

Посредничка  при сделки с  недвижими имоти и помощничката й са с повдигнати обвинения за извършени измами с фиктивни сделки, съобщиха от пресцентъра на Районна прокуратура – Плевен

Обвинението срещу двете жени с инициали Г.У.  и Ч. П. е за това, че през периода 24.10.2017 г. – 22.02.2018 г. в гр. Плевен, са присвоили 67 800лв. , придобити чрез измама с покупко-продажби на жилища. Установените измами са за 9 700лв. , 24 600 лв. и 33 500лв.

Обвиняемата Г. У. работела като посредник и консултирала клиенти при сделки с покупко-продажби или наем на недвижими имоти. Извън работата си поддържала приятелски отношения с обвиняемата  Ч. П.

През 2017г. Г.У имала финансови затруднения и решила да си набавя парични средства по престъпен начин, като предлага на атрактивни цени за продажба имоти, които били обявени при нея за отдаване под наем. Г.У. разполагала с ключовете на две такива жилища, собствениците на които били възложили на агенцията да ги отдаде под наем. Така започнала да предлага въпросните жилища за оглед. След като клиентите харесат жилището, им искала капаро и допълнителни суми, с уговорката, че ще бъдат приспаднати от цената. Обяснявала, че собствениците са в чужбина, поради което сделката ще се изповяда по-късно. За да възникнат в съзнанието на пострадалите клиенти погрешни представи относно това, че ще бъде сключен договор за покупко – продажбата на апартамента, Г.У привлякла за свой съучастник и обвиняемата Ч. П., която се представяла за собственик на жилището. Малко преди уговорено време за изповядване на сделката  Г. У. спирала да отговаря на повиквания на клиентите.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда .

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...