Акценти
Начало / Общество / Реките в Плевенско са в коритата си

Реките в Плевенско са в коритата си

Реките, преминаващи през територията на област Плевен, са в коритата си и имат достатъчно обем за поемане на висока вълна, съобщават от пресцентъра на полицията. Към 6.00 часа на 7 април нивото на река Дунав при град Никопол е 698 см. Повишението за последните 24 часа, до 6.00 часа тази сутрин, е 8 см.

Припомняме, че на 4 април започна пролетната проверка на техническото и експлоатационно състояние на водните обекти на територията на област Плевен. За целта беше сформирана Междуведомствена комисия с председател зам.-областният управител арх. Бойко Балтаков. В комисията, освен отговорните за състоянието на водните обекти институции, влизат представители на съответната общинска администрация и на различни институции.

Междуведомствената комисия  трябва да обследва техническото и експлоатационно състояние и аварийното планиране на водните обекти – язовири, ВиК системи, кариери за добив на инертни материали и други хидротехнически съоръжения на територията на областта. Ще се проверява проводимостта на речните легла и състоянието на бреговете на реките и крайбрежните заливаеми ивици и ще се осъществи контрол за нерегламентирани дейности в заливаемите зони на речните корита.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...