Начало / Крими / Няма опасност за живота на пострадалите при катастрофата на жп прелез Гривица

Няма опасност за живота на пострадалите при катастрофата на жп прелез Гривица

Жена на 66 години е с фрактура на ребра, а 61-годишна е със счупени тазови кости и фрактура на дясната ръка, след като автомобилът, в който са се возили, бе блъснат от товарен влак на жп прелеза при село Гривица. Инцидентът стана вчера, 13 август 2020 година, в 14:11 часа. Двете жени са настанени за лечение в УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ – Плевен, без опасност за живота.

При огледа на мястото на пътния инцидент е установено, че водачът на лекия автомобил „Хюндай“ – 27-годишен от село Гривица, при задействана сигнална уредба със семафори и звуков сигнал на жп прелез, обозначен със знаци на входа на селото, не спира и не пропуска правилно движещата се товарна влакова композиция. При инцидента са нанесени значителни материални щети по автомобила, съобщават от пресцентъра на МВР Плевен.  За изваждането на двете пострадали пътнички в автомобила  съдействие е оказано от екип на РДПБЗН – Плевен.

Водачът и машинистите са изпробвани за наличие на алкохол с техническо средство „Дрегер алкотест“, като уредът е отчел отрицателен резултат. Уведомен е прокурор в РП – Плевен.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...