Начало / Общество / Няма нови случаи на АЧС в област Плевен

Няма нови случаи на АЧС в област Плевен

Няма нови случаи на АЧС на територията на област Плевен както при диви, така и при домашни свине, информираха от ОДБХ – Плевен на днешното заседание на областната епизоотична комисия, председателствана от заместник-областния управител Татяна Божинова.

От 3 октомври  е открит ловния сезон. В тази връзка директорът на ОДБХ – Плевен д-р Иван Йорданов обърна внимание на ловците и ловните дружинки в областта, че трябва да се спазват изискванията за вземане на проби от всяко отстреляно диво прасе и да се изпращат за изследване в съответните лаборатории. Необходимо е да се спазват изискванията за хигиена и дезинфекция при транспортирането на отстреляни диви прасета, на площадките за обработване на труповете, на използваните фризери за съхранение на месото до излизане на резултатите от пробите, при обезвреждането на отпадните продукти и т.н. В случай на откриване на трупове на диви прасета в ловните територии е необходимо да се подават своевременно сигнали до ОДБХ – Плевен за организиране пробонабирането и след това труповете да се загробват на мястото на откриването им.

Подадените заявления за регистрация на лични стопанства са 188, регистрирани са 141, 11 са в процедура по регистрация 36 стопани са се отказали от регистрация.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...