Акценти
Начало / Общество / Няма затворени пътища на територията на община Червен бряг

Няма затворени пътища на територията на община Червен бряг

Към 12.00 часа днес няма затворени пътища на територията на община Червен бряг, съобщиха от Щаба по бедствия и аварии към Общината, цитирани от местната администрация, след проверка на място на най-рисковите пътни участъци. В огледа на състоянието на пътната мрежа са участвали председателят на Общинския съвет инж. Ивайло Иванов и секретарят на Община Червен бряг Николай Недков.

Снегопочистващата техника на фирма „Астон Сервиз“, която поддържа четвъртокласната пътна мрежа на територията на Общината, продължава да обработва пътните платна със сол и пясък. Извършва се и почистване и обработка и на републиканската пътна мрежа под ръководството на инж. Ивайло Денев, директор на Областно пътно управление – Плевен.

От общинското ръководството напомнят отново на гражданите, че трябва да почистят тротоарите пред домовете си и да изместят от уличното платно паркираните автомобили.

Към този момент не се налага да се затварят училища и детски градини, съобщи зам.-кметът по образование в общината Виргиния Василева. С изключение на Професионалната гимназия по земеделие „Александър Стамболийски“ в с. Чомаковци, която е затворена заради повреда в парната инсталация, всички други училища и детски градини на територията на общината работят нормално при зимни условия, макар и с намален брой ученици. Пътищата са проходими и ученическите автобуси пътуват по транспортната схема.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...