Акценти
Начало / Образование / Няма забрана за коледни тържества в детските градини

Няма забрана за коледни тържества в детските градини

В детските градини в община Плевен няма забрана за провеждане на Коледни тържества. Това каза днес кметът Георг Спартански по повод зачестили сигнали от родители и служители в детските градини, че такава забрана съществува. По този повод кметът е изпратил днес писма до директорките на детските градини в общината, в което информира, чеподобна забрана не е издавана”.  В писмото се казва, че организацията на коледните тържества е на колектива на детското заведение в сътрудничество и съдействие на родителите. „В случаи, че е предвидено децата да получат подаръци, инициативата за закупуването им да бъде на родителите”, се посочва в писмото.

Но заповедта за забрана за събиране на финансови средства от директорките и учителките извън предвидените в закона такси си остава в сила.

С писмото кметът Спартански напомня на директорките на детски градини, че дните от 27 до 30 декември са работни за цялата страна и няма причина да се информират родителите, че детската градина ще работи със сборни групи в този период.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...