Акценти
Начало / На фокус / Няма да има  извънредна сесия за „Паркстрой“

Няма да има  извънредна сесия за „Паркстрой“

Общински съвет – Плевен няма да разглежда на извънредна сесия върнатото за ново обсъждане от кмета на Община Плевен решение за избор на нов управител на общинската фирма „Паркстрой“.  Решението взе единодушно с 10 гласа Председателският съвет на местния парламент на свое заседание, свикано от председателя на ОбС – Плевен Мартин Митев, съобщават от пресслужбата на Общински съвет Плевен.

„На заседанието си Председателският съвет обсъди мотивите, посочени от кмета за  връщане на решението. Относно мотива за незаконосъобразност, считаме, че решението на местния парламент е законосъобразно“, коментира Мартин Митев. И допълни: „Съгласно чл.35 на Наредба №8 за Община Плевен не могат да бъдат управители на едноличните дружества с ограничена отговорност лица, които имат регистрация като еднолични търговци, или са съдружници в дружества с ограничена отговорност, събирателни или командитни дружества. В случая обаче Общински съвет – Плевен е взел решение за избора на Сашо Стоев за управител на „Паркстрой“, а сключването на договор за управление и контрол е последващо действие от страна на кмета. Сключеният договор за управление и контрол поражда действия спрямо трети лица едва след вписването му в Търговския регистър. На заседанието на Председателския съвет ни беше предоставена информация, че след избора си Стоев е предприел необходимите действия за изчистване на всички пречки относно встъпването му в длъжност като управител на „Паркстрой“.

„По отношение на втория мотив – за нецелесъобразност, считаме, че задълженията на Сашо Стоев към общинската фирма „Тибор“ нямат отношение към избора му за управител на „Паркстрой“, защото в случая става дума за частно-търговски отношения“, посочи Председателят на Общински съвет – Плевен .

 

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...