Акценти
Начало / Общество / Няма данни за аварийни ситуации по язовирните стени в Плевенско

Няма данни за аварийни ситуации по язовирните стени в Плевенско

Към 8 часа тази сутрин няма данни за възникнали аварийни ситуации по язовирните стени на комплексните и значими язовири и съоръженията към тях, съобщават от Басейнова дирекция – Плевен. По данни на оперативните дежурни в областните, общинските администрации и дежурните на РД “ПБЗН“ през изминалото денонощие, вследствие на падналите валежи във водосборите на реките, се наблюдава повишение на водните им нива на територията на Басейнова дирекция “Дунавски район“ (БДДР – Плевен), при което водните течения протичат в речните легла. Към момента няма получени сигнали за критични водни нива и опасност от наводнения от речните течения.

Язовирите разполагат със свободни (ретензионни) обеми за поемане на високи води. Язовирите, които са определени в предаварийно състояние са под постоянно наблюдение и няма получени сигнали за критични водни нива.

Към 06.30 часа на 19 януари за река Дунав в българския участък няма постъпили сигнали за критични ситуации, свързани с водното ниво на реката и вредното въздействие на водите.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...