Начало / Общество / Няколко са основните приоритети пред кмета на община Червен бряг

Няколко са основните приоритети пред кмета на община Червен бряг

Няколко основни приоритета очерта кметът на община Червен бряг инж. Данаил Вълов на среща с медиите в пресклуба на БТА в Плевен днес. Един от тях е архитектурното и функционално разрешаване на проблема с пазара в центъра на Червен бряг. Градоначалникът поясни, че проект за това ще бъде изготвен до средата на годината, като предвидената стойност за това е 50 хил. лева. До края на месеца ще бъде обявен и конкурс за изготвяне на проект, поясни още инж. Вълов. Новият пазар ще бъде разположен на същото място, но по-различен начин.

Друг належащ за решаване проблем е този с обходните маршрути в Червен бряг. Преминаването на тирове през града притеснява жителите и разрушава настилката. Затова ще се работи в посока за изграждането на два обходни маршрута. По първоначални сметки проектирането им ще струва по 20 хил. лева на Общината.

Усилия ще бъдат насочени и към два проекта по програмата за трансгранично сътрудничество, които ще спомогнат за ремонтиране на четвъртокласните пътища на територията на общината. Отделно от това със затопляне на времето ще се търсят варианти и за ремонтиране на улиците в града.

Градоначалникът на Червен бряг очерта като приоритет и отварянето на корпус 4 на болницата в града. Плановете са помещенията с над 10 000 кв.м. РЗП да бъдат превърнати в Дом за социални услуги.

По отношение на базата на МБАЛ – Червен бряг кметът инж. Вълов коментира, че тя е на едно добро ниво. Той припомни, че болницата е строена в продължение на 30 години, но по един или друг начин е оборудвана през първия му мандат, а закупуването на оборудване е продължило и при предишния кмет. Кметът подчерта, че няма проблеми с обслужването на населението в сферата на здравеопазването, а само със задлъжняването на болницата и нуждата от дофинансиране от страна на Общината. Специалисти също не липсват и има пълен брой от необходимите екипи. По негови думи основният проблем произтича от факта, че заложените взаимоотношения със Здравната каса не дават възможност на общинските болници да се самоиздържат.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...