Акценти
Начало / Крими / Няколко души пострадаха при побои

Няколко души пострадаха при побои

Няколко души са пострадали при побои, станали през почивните дни в различни населени места, съобщават от полицията.

На 15 септември в 19.15 часа на тел. 112 в дежурната част на РУП Никопол е получен сигнал, че в Никопол пред частен дом мъж нанася побой на 58-годишен. При посещението на мястото от униформените е констатирано, че 49-годишен мъж бие и псува по-възрастен от него. Побойникът е задържан за срок от 24 часа. Привлечен е в качеството на обвиняем и с постановление за задържане на Районна прокуратура Никопол е приведен в ареста в Плевен за срок от 72 часа. Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 325, ал.4 във вр.с ал.1 от НК.

На 16 септември около 19.05 часа в дежурната част на РУП Кнежа пък е получен анонимен сигнал за възникнал побой в с.Бреница между група лица. Установено е, че са се сбили две групички – в едната били двама мъже на по 27 години, а в другата – 24-годишна жена и 48-годишен мъж. Най-възрастният от мъжете пробол с кухненски нож в областта на седалищните части двамата си по-млади опоненти. С това той им причинил средна телесна повреда, изразяваща се в затрудняване движението на долните крайници, уточняват от полицията. Пострадалите са обработени във Спешна помощ Кнежа и са освободени без опасност за живота. Извършителят на деянието е задържан за 24 часа. Уведомен прокурор при Районна прокуратура Кнежа.

Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 129, ал.2 във вр. ал.1 от НК.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...