Акценти
Начало / Общество / Няколко важни точки в предварителния дневен ред на Общински съвет – Плевен

Няколко важни точки в предварителния дневен ред на Общински съвет – Плевен

С предварителен дневен ред от 36 точки ще е заседанието на Общински съвет – Плевен, планирано за 28 юли, четвъртък, от 9:00 часа в сграда “Гена Димитрова”.

Сред предложенията в дневния ред са това за приемане на Наредба за определяне, предоставяне, поддържане и използване на прилежащата площ към сгради в режим на етажна собственост и за приемане на Наредба за условията и реда за записване, отписване и преместване на деца в общинските детски градини на територията на Община Плевен.Техен вносител е кметът на Плевен Георг Спартански. Друго предложение е това относно приемане на Наредба за допълнение на Наредба №20 за определяне размера на местните данъци на територията на Община Плевен.

Съветниците ще разгледат и предложение относно утвърждаване на решение на комисия, провела конкурс за възлагане на управлението на „Дентален център І-Плевен” ЕООД, гр. Плевен, определена с Решение №198/ от 26.05.2016 г. на Общински съвет – Плевен. Старейшините ще дадат своя глас и за още две подобни предложения – за възлагане на управлението на „Медицински център за рехабилитация и спортна медицина І-Плевен” ЕООД, и за възлагане на управлението на „Диагностично консултативен център ІІ-Плевен” ЕООД.

Под точка 9 в дневния ред влиза и предложение за избиране на управител на „Паркстрой” ЕООД. Негов вносител е Христослав Михайлов – Общински съветник от ПП „ГЕРБ”. Следваща точка е предложение относно актуализиране Бюджета на Община Плевен за 2016 година, а под точка 11 влиза предложение относно рефинансиране на банков ипотечен кредит на „Тибор” ЕАД, гр. Плевен към банка „УникКредит-Булбанк”АД.

На юлското заседание старейшините ще вземат решение за закриването на ЦДГ „Мир” в село Коиловци, община Плевен. Вносител на предложението е кметът на Плевен Георг Спартански.

Предложение относно отдаване под наем без търг или конкурс на Сдружение „Автомобилен и картинг спортен клуб – Плевен Рейсинг – ТИМ” нежилищен имот- частна общинска собственост, представляващ временен обект, помещение от 430 кв.м., находящ се на бул. „Г. Кочев” ще обсъдят общинските съветници. В предварителния дневен ред е записано и друго предложение относно даване на съгласие за безвъзмездно ползване на две помещения, находящи се в сградата на „Дентален център І-Плевен” ЕООД, с адрес гр. Плевен, бул.”Русе”№1, ет.1. Те са за нуждите на екипа по предоставяне на услугата „Приемна грижа” по проект „Приеми ме 2015”, финансиран от ОП „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейски съюз чрез Европейския социален фонд.

Общински съвет ще разгледа и предложение относно предоставяне на РИЕ /билбордове/ за насърчаване на вътрешния туризъм.

Старейшините ще трябва да вземат решение и по предложение относно внасяне на предложение в МС за отпускане на персонална пенсия на Памела Николаева Василева, както и предоставяне на финансови средства в размер на 2 025лв. на хоспис „Свети Лазар” в гр. Левски.

На сесията кметът на Плевен Георг Спартански и председателят на Общинския съвет Мартин Митев ще отчетат средствата за командировъчни разходи за периода 01.04.2016 г. – 30.06.2016 г. Ще бъде отчетена и дейността на Общински съвет – Плевен за периода 01.01.2016 г. – 30.06.2016 г..

Като последна точка в дневния ред е записано питане от общинския съветник Николай Николов Маринов.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...