Акценти
Начало / Образование / НУ „Христо Ботев“ – Плевен празнува патронен празник и 88 години от създаването си

НУ „Христо Ботев“ – Плевен празнува патронен празник и 88 години от създаването си

Тази година честванията  в НУ „Христо Ботев” преминаха по различен и нестандартен начин, заради обстановката с епидемията с коронавирус.

Директорът на училището  Цветелин Горанов приветства учениците, родителите и своите колеги  чрез местната телевизия и поднесе цветя пред паметника на Христо Ботев в двора на училището.

В чест на своя патрон ръководството и екипът на училището организираха конкурс за есе, разказ, стихотворение и рисунка под надслов „Ботев в детските очи“. Учениците се включиха с голям ентусиазъм, с гордост и почит към великото дело на поета и революционер споделяха своите авторски стихотворения, разказваха с вълнение за своето първо училище, а чрез рисунки изразиха преклонението си към една от най-великите  личности в българската история.

Онлайн прозвуча песента „Очите на Ботев”, създадена специално за училището по инициатива на директора и включена в учебниците по музика за 2 клас. Така с помощта на родителите и по идея на Валентина Николова беше спазена традицията тази песен отново да звучи за празника на училището.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...