Акценти
Начало / Образование / НУ „Отец Паисий“ в Плевен ще посрещне учениците си ремонтирано и осъвременено

НУ „Отец Паисий“ в Плевен ще посрещне учениците си ремонтирано и осъвременено

Ученици, родители и учители от НУ „Отец Паисий“ ще отпразнуват първия учебен ден с посрещане на знамената, Химн на РБългария и празничен водосвет, последвани от подготвената по традиция от четвъртокласниците програма. За радост на деца, родители и учители, училището отваря врати след извършен текущ ремонт на стойност 22 704 лв., който включва цялостно обновяване на учебната среда и коридорните пространства, както и осъвременяване на сервизните помещения. Средствата са осигурени от училищния бюджет.

През тази учебна година в НУ „Отец Паисий“ ще се обучават 365 ученици в 16 паралелки. От тях в целодневна организация на учебния процес ще бъдат около 200 ученици, разпределени в 8 групи. За обучението и възпитанието на подрастващите ще се грижи педагогически екип от 29 души, в това число психолог, логопед, учител по музика и двама учители по английски език. В допълнение към тях, училището разполага с един ресурсен учител.

След приветствието на директора на училището, Иван Вълков, празничната програма за откриването на новата учебна година ще продължи с песни, танци и стихове.  Ще прозвучат любимите детски песни „Деца на България“, „Какво сей хоро извило“ в изпълнение на Ралица Хайдърска – носител на наградата за първо място на конкурс за народна песен за деца, „Лятна фиеста“, „Футболист“ и „Доброта“. Публиката ще се наслади и на малките танцьори от Школата по спортни танци „Артефакт“ с ръководител Люба Валентинова. Първокласниците Цвети Георгиева, Камен Найденов, Мартин Луканов и Юлия Тодорова ще се изявят за първи път на училищната сцена, като изпълнят стихчета за първия учебен ден. По традиция в края на тържеството в небето ще полетят балони със символите на класовете. След като Иван Вълков плисне менче с вода, под арка от балони 92 първокласници и техните класни ръководители Ваня Парашкевова, Ива Стайкова, Радка Топалска и Снежина Ботева, ще се отправят към класните стаи за първия си учебен урок.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...