Акценти
Начало / Последни новини / Нургюл Салимова, възпитаничка на плевенски гросмайстор, със световна титла по шахмат

Нургюл Салимова, възпитаничка на плевенски гросмайстор, със световна титла по шахмат

Нургюл Салимова, състезателка на ШК „Бургас 64“ и възпитаничка на плевенския гросмайстор Никола Спиридонов, спечели световна титла от Световното първенство по шахмат в Порто Карас, Гърция

С шампионската титла на Нургюл при 12-годишните и бронзовия медал за Диляна Иванова при 8-годишните момичета, България се нареди на трета позиция в класирането по медали.
Място в шестицата извоюва 14-годишната Габриела Антова, а при младежите до 18 години Димитър Даскалов е с норма за международен майстор.

12202542_Валентин Митев

Плевенските шахматисти Симонета Иванова /18г/ и Валентин Митев /12г/ не издържаха на силната конкуренция в последните 4 кръга и приключиха състезанието съответно с по 6,5 и 6 точки и 21-во и 62-ро място във възрастовите си групи.

„В страната ни има много млади шахматни таланти. Когато се създадат условия за тяхното откриване и развитие, те стават действителност и ни радват с резултатите си.
Това трябва да е първостепенната задача на Българската федерация по шахмат”, коментира мс Христинка Илиева, треньор на СКШ „Плевен ХХI”.

12212244_антоанета стефанова-валентин митев
Валентин Митев с гм Антоанета Стефанова, която е участвала във Фиде семинар на съдии по време на Световното първенство в Гърция.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...