Начало / Икономика / НССЗ ще консултира безплатно по подмярка за развитие на малки стопанства

НССЗ ще консултира безплатно по подмярка за развитие на малки стопанства

Национална служба за съвети в земеделието /НССЗ/ ще изготвя безплатно заявление и бизнес план за кандидатстване по подмярка „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“ от Програма за развитие на селските райони 2014-2020 г. НССЗ ще предоставя информация и съвети, които да подпомогнат земеделските стопани при развитието на техните стопанства и кандидатстването им по подмярката на Програмата.

Консултантските услуги ще се предоставят на всички земеделски стопани, които отговарят на изискванията за допустимост. Те следва да са регистрирани като земеделски стопани, като икономическият размер на земеделското стопанство да е от 2000 до 7999 евро стандартен производствен обем. Общият доход от предходната година от земеделски дейности, който стопаните следва да са получили, е минимум 33%.Консултациите ще се предоставят във всеки един от Териториалните областни офиси на НССЗ от специализирани екипи от агроном, зооинженер и икономист. Експертите ще бъдат на разположение през целия период на изпълнение на поетите ангажименти в бизнес плана и безплатно ще подпомагат земеделските стопани за неговото изпълнение, както и за цялостното развитие на жизнеспособно и конкурентно стопанство.

Със заповед на министъра на земеделието и храните приемът по подмярка 6.3. „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“ по ПРСР 2014-2020 г. е обявен периода за от 4 юли до 12 август 2016 г.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...