Акценти
Начало / Крими / Нощни обходи на полицията са спомогнали за по-ниска престъпност в Ореховица

Нощни обходи на полицията са спомогнали за по-ниска престъпност в Ореховица

среща ОреховицаПрестъпността в село Ореховица е спаднала от началото на годината. Това стана ясно вчера по време на среща на жителите на селото със старши комисар Венцислав Катинов, директор на ОДМВР – Плевен. Шефът на местната полиция изслуша проблемите на хората и заедно обсъдиха възможностите за решаването им. „Аз вярвам, че полицията трябва да получава подкрепата на обществеността, чрез представителите на местното самоуправление, неправителствените организации и обикновените граждани и проблемите на сигурността се решават чрез постоянен диалог и общуване с хората”, сподели старши комисар Катинов. Той провежда срещи с жителите на всички общини в област Плевен и според него полицията по този начин научава за потребностите в реално време и може своевременно да осигури добър обществен ред и спокойствие.

От началото на годината до края на месец март за село Ореховица са регистрирани 14 заявителски материала за извършени криминални престъпления. От тях 5 са кражби, водопреносната мрежа и неплатени издръжки на деца и едно унищожаване на имущество един е за грабеж, 7 са за незаконни присъединявания към електро- или.

Сред регистрираните престъпления едно е за грабеж на парична сума от 140 лв., а при петте кражби са били задигнати ловна пушка, газов пистолет, готварска печка „Раховец”, стар телевизор, лаптоп и 27 кокошки. Установени са и 5 случая на незаконно присъединяване към мрежите на съответните дружества

среща Ореховица 2

От полицията подчертават, че за недопускане извършването на престъпления в селото е създадена организация за силно полицейско присъствие, като се набляга основно на тъмната част на денонощието. Всяка нощ се извършват обходи на уязвимите от криминогенна точка места. Използват се сили на РУП -Долна Митрополия и на жандармерийското подразделение в Плевен.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...