Начало / Здравеопазване / Музика ще помага при лечението на пациентите на МБАЛ „Света Марина-Плевен“

Музика ще помага при лечението на пациентите на МБАЛ „Света Марина-Плевен“

 „Ноти в бяло“  – така ще се наричат музикалните концерти на живо в камерен формат, които ще радват всяка седмица пациентите и гостите на известната в цяла България плевенска болница МБАЛ „Света Марина“. Концертите на живо от успокояваща и повдигаща духа класическа музика за пациентите, гостите  и работещите в болницата е отдавнашна мечта на ръководството на МБАЛ „Света Марина-Плевен“, споделя  Рената Карааргирова, директор „Маркетинг, комуникации и международно сътрудничество“ в болницата.

Благоприятното въздействие върху здравето на човек на класическата музика, а и на други музикални жанрове, е отдавна  доказано и ефектът е още по-добър, когато музиката се изпълнява на живо. „Затова сега, когато сме в новата, ултрамодерна сграда на болницата, с елегантен и предразполагащ  интериор и прекрасна акустика, тази мечта вече може да  бъде реализирана. „Ноти в бяло“  са още един начин да покажем на нашите пациенти и семействата им, колко са специални за нас и колко държим на техния психологически комфорт, а  и са една малко по-необичайна, но красива изразна форма на съпричастност и внимание както към тях, така и към целия екип на болницата, чиято отговорна работа поражда ежедневен стрес и напрежение“, разказват още от болницата.

Началото на тази инициатива ще бъде в първия пролетен ден – 22 март, от 15 ч. в сградата на МБАЛ „Света Марина-Плевен“,  с един прекрасен пролетен „букет“ от музикални изпълнения на младите таланти от Национално училище по изкуствата „Панайот Пипков“ – гр. Плевен. „С много вдъхновение и ентусиазъм директорът на училището, г-жа Жечка Димитрова, всички преподаватели и ученици приеха да участват в този проект на болница „Света Марина-Плевен“ и имат желание да се включват и в бъдещи концерти.  Вече имаме предложения и идеи  за  съвместна работа и от много творци и изпълнители както от нашия град, така и от други градове в страната, и се надяваме концертите съвсем скоро да станат ежедневни. Това ни прави изключително щастливи, защото е проява на състрадателност, доброта и искрено желание да помогнеш на хора в тежък момент от живота им – качества, които все по-рядко срещаме, и  на които се обръща все по-малко внимание в нашето съвремие“, допълват от здравното заведение.

Каним всички желаещи да се насладят на прекрасните изпълнения на младите музиканти и певци  – нека заповядат, завършват оттам.

 

 

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...