Акценти
Начало / Образование / Нормално премина днес малката матура по математика в област Плевен

Нормално премина днес малката матура по математика в област Плевен

2 037 четвъртокласници, от подалите заявление 2 132, се явиха днес на изпита по математика, който е първият от Националното външно оценяване на учениците от 4 клас през настоящата учебна година, съобщиха от Регионалния инспекторат по образованието в Плевен.

Учениците решаваха тест с общо 19 задачи – 16 от затворен тип с избор на верния  отговор от три възможни и 3 задачи от отворен тип. Учениците имаха на разположение 40 минути, един учебен час, за решаване на теста. Изпитът премина нормално, без проблеми,  съобщи Албена Тотева, началник на РИО – Плевен

За всеки верен отговор учениците ще получават по една точка за задачите от затворен тип, а две точки ще носи верният отговор на задачите от отворения тип.

До три дни училищните комисии ще трябва да приключат с проверките на  тестовете по математика и да са готови с резултатите.

По преценка на учителя точковият резултат от теста може да бъде приравнен в цифрова оценка и тя да бъде вписана в училищния дневник и бележника на ученика. Оценките от НВО не се включват при изчисляването на годишния успех на ученика.

Следващият изпит за четвъртокласниците ще е по български език и литература на 12 май.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...