Акценти
Начало / Образование / Нормално започва учебната година във всички училища на община Левски

Нормално започва учебната година във всички училища на община Левски

пълвокласници

В 7 общообразователни училища и 2 професионални гимназии на територията на община Левски на 15 септември ще бъде открита новата учебна година, информират от общинската администрация.

За първи път прага на училището ще прекрачат 126 първокласници в общината. По повод първия учебен ден всички те ще получат  подарък от кмета на Община Левски,Любка Александрова – интерактивно учебно помагало със специално пожелание към всяко дете.

Поради намаляване броя на учениците през новата учебна година, с решение на Общинския съвет в град Левски, се допусна разкриването на 6 слети и 16 маломерни паралелки в училищата на община Левски. 235 са учениците до 16 годишна възраст, които ще пътуват и имат право на безплатен превоз на основание ЗНП.

Колектива на ОУ „Максим Горки“ в гр.Левски призова родители и ученици да не купуват цветя за поздрав към учителите , а планираната за това сума да  пуснат в  кутия,поставена за целта  в първия учебен ден, на  15 септември. Средствата ще бъдат дарени на пострадалите от наводненията в гр.Мизия.

С това училището се присъедини към благотворителната кампания „Цветя за децата от Мизия“.

 

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...