Акценти
Начало / Общество / Кметът на Плевен: Ремонтът на централния площад върви в срок

Кметът на Плевен: Ремонтът на централния площад върви в срок

площад ремонт проблем

Ремонтът на централния площад „Възраждане“ в Плевен ще приключи преди предвидения срок. Това каза пред журналисти кметът на Община Плевен проф. Димитър Стойков. „Дейностите вървят много добре и ви гарантирам, че ще бъде изпълнени в срок, ако не и предсрочно. И нашият площад ще бъде един от най-хубавите“, добави той. За да се спазят сроковете, понякога се работи и през уикендите, призна Стойков.

Площадът пред Мавзолея и прилежащите му пешеходни пространства трябва да бъдат готови до средата на месец ноември тази година, а целият проект„Обновяване и модернизация на физическата среда чрез реконструкция на централната пешеходна зона на град Плевен” приключва през януари 2015 г. Общата му стойност е за близо 5 млн. лв., от които 4 млн. 666 хил. лв. е безвъзмездна финансова помощ, а 245 000 лв. е собственото участие на Община Плевен.

По проекта ще бъде ремонтиран централния градски фонтан на площад „Възраждане”. Ще се извърши реконструкция на хидроизолация, настилки, облицовки, а също и на инсталациите на фонтана. Общата площ на ремонтните дейности по големия фонтан е 840 кв.м, включително саниране на машинната зала, която е 479 кв.м.

 

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...