Начало / Последни новини / Нора Рашева с бронз от шахматен турнир в София

Нора Рашева с бронз от шахматен турнир в София

Нора Рашева /СКШ“ПлевенXXI/ спечели бронзов медал при момичета до 8 г. в шахматния турнир за купа „Шах в училище“, Плевенското момиче успя да натрупа 3 точки, които я класираха на третото място в нейната група, научихме от мс Христинка Илиева, старши треньор на СКШ „Плевен ХХI”.

Седем от най-малките състезатели на СКШ“ПлевенXXI“ се включиха в турнира, организиран по случай  10-годишнината на списание „Шахмат в училище“. Над 100 деца между 6 и 18 години от цялата страна мериха  сили този уикенд – 10 и 11 октомври,  в големия шахматен турнир.  Основен организатор и идеолог на надпреварата е д-р Михаил Илиев със своя клуб „Шах 21“. Именно от д-р Илиев преди 10 години идва и идеята за списанието, което днес се разпространява във всички български шахматни клубове, както и в училищата.

участници

Всички участници в турнира получиха коефициент ЕЛО от ФИДЕ на база класирането. Турнирът се проведе с подкрепата на Българска федерация по шахмат и издателката на списанието гросмайстор Мария Велчева.  За най-добрите бяха осигурени множество награди и богат награден фонд.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...