Начало / Последни новини / Нора Рашева и Стилиян Нановски със сребро от Държавни индивидуални първенства в Асеновград

Нора Рашева и Стилиян Нановски със сребро от Държавни индивидуални първенства в Асеновград

Състезателите на СКШ „Плевен ХХІ“ – Стилиян Нановски и Нора Рашева,  спечелиха сребърни медали на ускорената контрола в своите възрастови групи, съобщи мс Христинка Илиева, старши треньор на плевенския клуб. Стилиян се състезава при юношите до 18 години и стана втори и на най – кратката контрола – блиц. Плевенският шахматист показа силна игра и беше изпреварен само от варненеца Лъчезар Йорданов.

При момичетата до 12 години Нора Рашева също спечели сребро на ускорен шах. Тя беше нашата надежда за спечелване на квота за международен форум. Трудно се разви обаче основният турнир по класически шах за малката ни шахматистка. След две победи на старта, в партията от третия кръг срещу фаворитката по ело Диляна Иванова от Русе, Нора пропуска печеливш ход и с това и възможността за спечелване на държавната титла. В спор за второто място, даващо право на участие на Европейско първенство, Нора се бори до последно, но не успя да постигне необходимата и` победа срещу Петя Караиванова от София. Партията завърши наравно и така тя остана четвърта в крайното класиране с резултат 5 точки от 7 възможни. В тази възрастова група, другата плевенчанка Калина Илиева зае 7 и 10 място на блиц и ускорен шах в конкуренцията на 22 състезателки от цялата страна.

При момчетата до 12 години от плевенския клуб дебютира Кристиян Илиев, който натрупа ценен опит от турнирите.

Организатор на Държавните индивидуални първенства по класически шах, ускорен шах и блиц, които се проведоха от 30 март до 7 април 2019 г.  беше ШК „Асеновец“ Асеновград. Първенствата се играха в 5 възрастови групи – до 12,14,16,18 и 20 години, отделно за момичета и момчета. Участие взеха всички водещи клубове в детско юношеския шахмат.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...