Акценти
Начало / На фокус / Нора Рашева е носителка на преходната купа „Проходната пешка 2016“

Нора Рашева е носителка на преходната купа „Проходната пешка 2016“

С натрупани 70 точки от общо 75 възможни, изчислени от петте най-добри представяния в надпреварата, първокласничката от ГПЧЕ и състезателка на СКШ „Плевен XXI“ – Нора Рашева, спечели в генералното класиране на шахматната верига „Проходната пешка”.

Победителката се окичи със златен медал и вдигна купата „Преходната пешка”, която остава в нея. Нора Рашева беше наградена и с електронен шахматен часовник.

С изравнени сили и равен брой точки с победителката, но с по-слаби допълнителни показатели сребърния медал извоюва Данислав Гърков, второкласник в НУ „Христо Ботев“, първенец в три от шестте издания на веригата. В спор за третото място, с равен резултат – по 60 събрани точки, финишираха първокласниците Александър Георгиев (НУ „Отец Паисий“) и Валентин Филипов (ГПЧЕ), които заслужиха бронзовите постаменти.

Наградите бяха връчени от Татяна Кирилова, приятелка на плевенския клуб , която пожела успешно представяне на малките шахматисти на Държавните първенства, които предстоят от 28 май в нашия град.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...