Акценти
Начало / Общество / Номинираха Дарин Ангелов за член на Контролния съвет на НСОРБ

Номинираха Дарин Ангелов за член на Контролния съвет на НСОРБ

Днес в Плевен се проведе регионално делегатско заседание на Националното сдружение на общините в Република България, на което бяха номинирани членове на Управителния съвет от Северозападен район.

На заседанието бяха издигнати пет кандидатури за членове на Управителния съвет от Северозападния район, между които трябваше да бъдат избрани четирима представители. След проведеното гласуване стана ясно, че това ще са кметът на Община Троян Донка Михайлова /41 гласа/, на Община Монтана – Златко Живков /75 гласа/, на Община Враца – Калин Каменов /65 гласа/ и на Община Лом – Пенка Пенкова /75 гласа/. За петия кандидат – кметът на Община Кула д-р Владимир Владимиров, гласуваха 34 делегати.

Кметът на Община Никопол д-р Валерий Желязков издигна кандидатурата на плевенския общински съветник Дарин Ангелов за член на Контролния съвет на Националното сдружение. Предходния мандат Ангелов беше председател на Общински съвет – Плевен, както и член на Контролния съвет на НСОРБ, в момента е и в Държавната комисия по стоковите борси и тържищата към Министерски съвет. Предложението бе прието с 63 гласа „за”.

На 23 и 24 февруари в София ще се проведе  XXIX-то Общо събрание на НСОРБ, на което ще се гласуват и направените днес номинации за членове на Управителния и на Контролния съвет. Тогава ще бъде направен и избор на председател на Управителния съвет и на председател на Контролния съвет, а също  ще се гласува промяна в Устава на НСОРБ.

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...